Snabblån kännetecknas av att de ger omedelbart besked och snabba utbetalningar av det lånebelopp man ansökt om. Kredittiderna för dessa lån är oftast relativt korta. Lån av pengar erbjuder en objektiv översikt över seriösa långivare på marknaden. Vi granskar och utvärderar vilka företag som tar ut överdrivet höga avgifter och vilka som erbjuder förmånliga villkor för låntagare.

Vår målsättning är att hjälpa dig att hitta en passande långivare som erbjuder snabblån med rimliga kostnader och villkor. Genom att jämföra olika långivare och deras erbjudanden kan du som låntagare fatta ett välgrundat beslut och välja det bästa alternativet för din ekonomiska situation.

Det är viktigt att vara medveten om att snabblån kan medföra högre räntor och avgifter än traditionella lån. Därför är det extra viktigt att noggrant granska och jämföra olika långivares erbjudanden för att hitta det mest förmånliga lånet. På så sätt kan du dra nytta av de snabba utbetalningarna och korta kredittiderna som snabblån erbjuder utan att behöva betala mer än nödvändigt.

snabblån via mobilen

Snabblån och mikrolån är små kortsiktiga lån som kan hjälpa människor att lösa akuta ekonomiska behov. Lånesummor varierar vanligtvis mellan 1 000 och 10 000 kronor, och den vanligaste återbetalningstiden är oftast en månad. Dessa typer av lån kan vara en lösning när du behöver snabb tillgång till pengar för att täcka oväntade utgifter eller hålla dig flytande fram till nästa löneutbetalning.

Sms lån är en typ av snabblån där låntagaren har möjlighet att låna mindre summor via sms men det vanligaste idag är att man ansöker om snabblån online. Andra vanliga benämningar på dessa smålån med snabb utbetalning är mikrolån, minilån och mobillån.

Vissa snabblån kan annonseras som ”räntefria” eller erbjuda mycket låga räntor. I dessa fall bör du vara uppmärksam på eventuella avgifter som kan tillkomma, eftersom det kan finnas en uppläggningsavgift eller andra kostnader förknippade med lånet.

Eftersom snabblån och mikrolån kan vara en praktisk lösning för att hantera kortsiktiga ekonomiska behov, kan det vara en bra idé att spara sidor med information om dessa lån bland dina favoriter. På så sätt kan du enkelt återvända och ansöka om ett lån när du behöver det i framtiden.

Vem kan ansöka om snabblån?

Vilka som kan ansöka om snabblån bestäms i huvudsak av kreditgivarna. Det är de som sätter upp de kriterier som en låntagare måste uppfylla för att bli godkänd. Generellt sett är kraven liknande hos de flesta långivare.

Vanliga krav för att bli beviljad snabblån

 1. Du ska vara minst 18 år gammal.
 2. Du ska ha en inkomst som kan styrkas.
 3. Du ska vara folkbokförd i Sverige.
 4. Du får inte ha några pågående skulder hos Kronofogden.

Kraven varierar mellan olika långivare. Vissa kan ha högre åldersgränser, medan andra kan kräva en specifik minimiinkomst. På långivarnas webbplatser finns information om vilka villkor som gäller för att ansöka om lån hos dem.

Det finns tyvärr inga långivare som erbjuder snabblån helt utan krav eller kreditupplysning. Alla långivare har vissa villkor som låntagaren måste uppfylla, vissa satta av långivaren själv och andra som följer lagstiftningen. Till exempel är det enligt lag förbjudet för personer under 18 år att ta lån. Långivare kan välja att ha en högre åldersgräns, men inte en lägre.

Så här lånar du pengar snabbt och enkelt

För att hitta det bästa och mest prisvärda snabblånet för dig kan du jämföra olika långivares erbjudanden direkt här. Våra jämförelsetabeller visar villkoren för varje långivare, vilket gör det enkelt för dig att bestämma vilken som passar dig bäst.

När du har bestämt dig klickar du på länken till långivarens webbplats för att ansöka om snabblånet. Du kan göra detta från valfri enhet, till exempel en dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Innan du ansöker om ett snabblån måste du dock jämföra långivarnas erbjudanden. I din jämförelse bör du fokusera på två huvudfaktorer.

Det viktigaste att titta på när du jämför olika snabblån:

 1. Den effektiva räntan: När du jämför snabblån ska du fokusera på den effektiva räntan, som inkluderar både räntan och alla övriga kostnader. Det ger dig en mer rättvis bild av vilken långivare som är mest prisvärd.
 2. Återbetalningstiden: Du vill hitta ett snabblån med en återbetalningstid som passar din ekonomi. En för lång återbetalningstid kan leda till högre räntekostnader, medan en för kort återbetalningstid kan göra det svårt att återbetala lånet.

Genom att noggrant jämföra olika erbjudanden kan du vara säker på att du väljer det mest förmånliga snabblånet.

Använd en låneförmedlare för att ansöka om många snabblån med en ansökan

Vill du göra det enkelt för dig kan du använda en låneförmedlare för att ansöka om ett snabblån. När du skickar in din ansökan till låneförmedlaren kontaktar de olika snabblångivare och återkommer med deras erbjudanden. Låneförmedlare brukar samarbeta med cirka 30-40 olika banker och långivare.

Att använda en låneförmedlare underlättar att hitta det billigaste snabblånet och sparar tid. Dessutom görs endast en kreditupplysning hos UC när du använder en låneförmedlare. Om du däremot ansöker hos varje långivare separat görs en kreditupplysning för varje ansökan, vilket kan försämra din kreditvärdighet och göra det svårare att få lånet beviljat.

Vanliga belopp man kan ansöka om

Vanliga lånebelopp för snabblån är 1 000 kr, 2000 kr, 3000 kr och 5000 kr. En vanlig övre gräns för snabblån är 10 000 kronor, även om det finns långivare som erbjuder större belopp på 20 000 kr och ända upp till 40 000 kr men då med längre avbetalningstid.

Snabblån är tänkta att hjälpa personer att hantera kortfristiga ekonomiska behov och täcka oväntade utgifter som kan uppstå mellan löneutbetalningar. Snabba smålån bör användas ansvarsfullt och endast för nödvändiga utgifter. Det är viktigt att inte använda snabblån för att finansiera onödiga inköp eller att leva över sina tillgångar, eftersom det kan leda till skulder och negativa konsekvenser för din kreditvärdighet. Här är några exempel på vad lånebeloppen kan användas till:

Oförutsedda medicinska utgifter

Om du eller en familjemedlem plötsligt drabbas av en sjukdom eller skada kan snabblån hjälpa till att täcka kostnaden för läkemedel, sjukvård eller andra medicinska behandlingar.

Reparationer av fordon

Om din bil, motorcykel eller annat fordon behöver akut reparation eller underhåll, kan ett snabblån ge dig de pengar du behöver för att snabbt lösa problemet och komma tillbaka på vägen.

Hushållsreparationer

Om ditt hem behöver omedelbara reparationer, till exempel på grund av en vattenläcka, elproblem eller skadedjur, kan ett snabblån hjälpa dig att hantera kostnaderna för reparationer och återställa ditt hem till normalt skick.

Livsmedelskostnader

Om du har en svår månad och har svårt att få pengarna att räcka till mat och andra nödvändiga varor kan ett snabblån hjälpa dig att täcka dessa kostnader tills nästa löneutbetalning.

Räkningar och avgifter

Om du har en oväntad räkning eller avgift som du inte har budgeterat för, kan ett snabblån hjälpa dig att betala det i tid och undvika sena avgifter eller andra negativa konsekvenser.

Ansök om snabblån utan UC-kontroll

På Lån av pengar presenterar vi flera snabblån som inte använder UC för kreditupplysningar. I vår lista anges vilka kreditupplysningsföretag respektive långivare samarbetar med. Ett snabblån utan UC innebär att upplysningen görs av ett annat kreditupplysningsföretag, vilket gör att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas av kreditprövningen.

Utöver UC (Upplysningscentralen), som är det mest kända kreditupplysningsföretaget i Sverige, finns det flera andra kreditupplysningsföretag. Här är några exempel:

 1. Bisnode
 2. Creditsafe
 3. Syna
 4. Decidas Info
 5. Soliditet (En del av Bisnode Group)

Dessa företag samlar in och analyserar finansiell information om privatpersoner och företag för att göra kreditupplysningar och bedömningar. Långivare och kreditgivare kan använda sig av dessa upplysningsföretag när de utför kreditkontroller på kunder som ansöker om lån, krediter eller andra finansiella tjänster.

Vi listar alla nya snabblån

Det lanseras kontinuerligt nya snabblån på marknaden, och du hittar dem tillsammans med andra snabblån hos oss. Vi uppdaterar våra listor över långivare regelbundet för att säkerställa att du kan hitta det bästa lånet på marknaden.

När nya snabblån introduceras granskar vi deras låneerbjudanden och recenserar dem noggrant. Vårt mål är att ge dig en klarare bild av långivaren innan du beslutar dig för att teckna ett lån.

De bästa snabblånen

På denna sida presenteras en överskådlig lista över seriösa långivare som för närvarande erbjuder mobillån. Tabellen nedan ger en snabb överblick över vilka lånebelopp som dessa företag erbjuder, de tillkommande avgifterna och kostnaderna, samt information om återbetalningstiderna. Notera att detta kanske inte inkluderar alla mikrolån som finns på marknaden, men det täcker de aktörer som vi anser vara seriösa och pålitliga när det gäller snabblån.

Långivare Lånebelopp Avgifter och kostnader Återbetalningstid
Ferratum 1 000 – 5 000 kr Uppläggningsavgift, ränta 30 – 60 dagar
Lendify 2 000 – 10 000 kr Administrationsavgift, ränta 30 – 90 dagar
Daypay 1 500 – 8 000 kr Ingen uppläggningsavgift, ränta 30 – 120 dagar
Brixo 3 000 – 15 000 kr Uppläggningsavgift, ränta 30 – 180 dagar

Denna tabell är endast avsedd som en guide och informationen kan ändras över tid. Det är viktigt att du noggrant undersöker och jämför de olika långivarna och deras erbjudanden innan du ansöker om ett snabblån för att hitta den bästa lösningen för dina behov och ekonomiska situation.

Vad kostar ett snabblån?

Kostnaden för ett snabblån varierar beroende på långivare, lånebelopp, ränta och återbetalningstid. Här är ett exempel för att ge en uppfattning om hur kostnaden kan se ut:

Exempel:
Lånebelopp: 5 000 kr
Ränta: 20%
Återbetalningstid: 30 dagar

I det här fallet skulle räntekostnaden vara 5 000 kr * 20% / 12 månader = 83,33 kr för en månad. Det kan också tillkomma avgifter, såsom uppläggningsavgift och aviavgift. Låt oss säga att uppläggningsavgiften är 300 kr och aviavgiften är 30 kr. Då skulle den totala kostnaden för lånet bli:

Ränta: 83,33 kr
Uppläggningsavgift: 300 kr
Aviavgift: 30 kr
Total kostnad: 413,33 kr

Så i detta exempel skulle ett snabblån på 5 000 kr kosta 413,33 kr att låna i 30 dagar. Kom ihåg att detta är bara ett exempel, och kostnaden varierar mellan olika långivare och låneerbjudanden. Det är viktigt att jämföra lånevillkor och kostnader innan du bestämmer dig för att ta ett snabblån.

Faktorer som påverkar kostnaden för snabba lån

Flera faktorer påverkar kostnaden för ett snabblån. Här är några av de viktigaste faktorerna:

 1. Lånebelopp: Större lånebelopp innebär oftast högre räntekostnader och eventuellt högre avgifter.
 2. Ränta: Räntan är en procentuell kostnad baserad på lånebeloppet. Högre ränta leder till högre kostnader för lånet.
 3. Återbetalningstid: Ju längre återbetalningstid, desto mer ränta betalar du över tid. Dock kan kortare återbetalningstider innebära högre månatliga avbetalningar.
 4. Avgifter: Långivare kan ta ut olika avgifter, såsom uppläggningsavgift, aviavgift och förseningsavgift. Dessa avgifter påverkar den totala kostnaden för lånet.
 5. Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet kan påverka vilken ränta och vilka villkor du erbjuds. En låntagare med sämre kreditvärdighet kan få högre ränta och därmed högre kostnader för lånet.
 6. Långivare: Olika långivare erbjuder olika räntor och villkor, vilket påverkar kostnaden för snabblånet. Det är viktigt att jämföra långivare och deras erbjudanden för att hitta det bästa och mest prisvärda alternativet.

För att minimera kostnaden för ett snabblån är det viktigt att jämföra olika långivares erbjudanden och välja det lån som bäst passar din ekonomiska situation och behov.

Hitta snabblån med låg ränta

För att hitta snabblån med låg ränta är det viktigt att jämföra olika långivares erbjudanden. Din kreditvärdighet spelar också en stor roll för vilken ränta du kan få. Ett bra tips är att använda dig av jämförelsesajter för att snabbt och enkelt få en överblick över de långivare som erbjuder låg ränta.

Kom ihåg att även om en låg ränta kan verka lockande, så är det inte alltid det mest ekonomiska alternativet. Andra avgifter, som uppläggningsavgifter och aviavgifter, kan öka den totala kostnaden för lånet.

Snabblån och höga räntor

Snabblån är ofta förknippade med höga räntor, vilket har uppmärksammats i media. Räntorna för snabblån är i regel betydligt högre än för traditionella privatlån.

Det är dock viktigt att komma ihåg att den höga räntan som anges för snabblån är baserad på en årlig procentsats, medan lånetypen i sig ofta har en kort löptid, vanligtvis 30 dagar eller mindre. Detta innebär att den faktiska kostnaden för lånet kan uppfattas som missvisande, eftersom räntan inte kommer att ackumuleras under ett helt år.

Det är därför viktigt att fokusera på den effektiva räntan, som inkluderar både ränta och andra avgifter, för att få en mer rättvis bild av lånekostnaden.

Snabblån med direkt utbetalning

Snabblån med direkt utbetalning är en typ av lån där långivaren behandlar din ansökan och betalar ut lånebeloppet snabbt och ofta inom 15 minuter. Dessa lån är särskilt populära bland personer som behöver en snabb kassa för att täcka oväntade utgifter eller för att lösa en tillfällig likviditetsbrist.

Här är några aspekter av snabblån med direkt utbetalning:

 1. Snabb ansökningsprocess: Ansökan om snabblån sker vanligtvis online och tar bara några minuter att fylla i. Du behöver oftast bara ange dina grundläggande personuppgifter, inkomst och önskat lånebelopp.
 2. Snabbt beslut: Långivaren behandlar din ansökan snabbt, och du får ofta svar om ditt lån har godkänts eller inte inom några minuter. Detta möjliggörs genom att långivaren använder automatiserade system och algoritmer för att utvärdera din kreditvärdighet.
 3. Direkt utbetalning: Om din ansökan godkänns, kan långivaren göra en direktöverföring av lånebeloppet till ditt bankkonto. För att snabbt få tillgång till pengarna är det viktigt att du har ett konto i samma bank som långivaren, eller att långivaren samarbetar med en betaltjänst som stöder direktöverföringar. I många fall kan pengarna finnas på ditt konto inom 15 minuter eller till och med snabbare.

5 långivare som erbjuder direkt utbetalning

 • Ferratum
 • Tryggkredit
 • Profilkredit
 • Mobillån
 • GF Money

Snabblån med utbetalning på helgen

Det finns några långivare som erbjuder utbetalning av snabblån även under helger. Dock kan utbetalningstiderna variera mellan olika aktörer. Information om utbetalningstider finns på långivarnas hemsidor.

Exempel på långivare som erbjuder snabblån på helger:

 • Ferratum
 • Fairlo

Långivare som tillhandahåller utbetalningar på helger uppfyller snabblånets syfte att ge snabb tillgång till pengar oavsett om det är vardag eller helg.

Snabb utbetalning till större banker är vanligt

Tiden det tar för pengarna att nå ditt konto beror inte enbart på långivaren, utan även på vilken bank du själv använder. För kunder med större banker är det vanligt med snabbare utbetalningar. Till exempel erbjuder Ferratum direkt utbetalning till kunder med Handelsbanken och Nordea, men det finns också långivare som har snabba utbetalningar till andra större banker.

Information om vilka banker som erbjuds snabba utbetalningar finns på respektive långivares hemsida.

Fördelar med snabblån

Snabblån har flera fördelar jämfört med traditionella lån.

Möjlighet att låna mindre belopp

En av fördelarna med snabblån är att du kan låna mindre summor, vilket kan vara svårare att göra med traditionella banklån. Detta gör snabblån till ett attraktivt alternativ för personer som behöver låna pengar för en kortare period eller för att täcka oväntade utgifter.

Enkel ansökningsprocess

Snabblån är kända för sin enkla och smidiga ansökningsprocess. Ofta krävs det endast att du fyller i en kort ansökningsformulär online och får besked om godkännande inom några minuter. Detta innebär att du slipper besöka en bankfilial eller fylla i omfattande ansökningsformulär.

Snabb utbetalning

En av de största fördelarna med snabblån är den snabba utbetalningen av det lånebelopp du ansökt om. När lånet har godkänts kan pengarna finnas på ditt konto inom några timmar eller senast nästa bankdag. Detta är en betydande fördel om du behöver pengar snabbt för att täcka akuta utgifter eller oförutsedda kostnader.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Det finns långivare som erbjuder snabblån även till personer med betalningsanmärkningar. Dessa långivare fokuserar mer på låntagarens nuvarande ekonomiska situation än tidigare misstag. Det är dock viktigt att notera att räntan och villkoren för dessa lån kan vara mindre förmånliga än för personer utan betalningsanmärkningar.

Snabblån trots skuld hos Kronofogden

Att få ett snabblån med aktiv skuld hos Kronofogden är mer komplicerat, eftersom långivarna ofta ser det som en högre risk. Det är dock inte omöjligt att hitta långivare som beviljar snabblån under dessa omständigheter. Det är viktigt att vara medveten om att räntan och villkoren för dessa lån kan vara ogynnsamma och att låntagaren bör vara säker på sin förmåga att återbetala lånet för att undvika ytterligare ekonomiska problem.

Snabblån utan Bank-ID

Att ta ett snabblån utan BankID är tekniskt möjligt, men det är betydligt ovanligare och kan innebära en mer tidskrävande process. BankID används vanligtvis för att identifiera och verifiera låntagarens identitet snabbt och säkert. Det bidrar också till att påskynda ansöknings- och utbetalningsprocessen, vilket är en av huvudfördelarna med snabblån.

Om du ansöker om ett snabblån utan BankID kan långivaren behöva använda alternativa metoder för att bekräfta din identitet och kreditvärdighet. Det kan innebära att du måste skicka in fysiska kopior av dokument, såsom pass, körkort, lönespecifikationer eller andra bevis på inkomst. Det kan också innebära att du behöver signera låneavtalet fysiskt och skicka det till långivaren, vilket kan leda till längre behandlingstider.

Det är viktigt att notera att många långivare föredrar att använda BankID på grund av dess snabbhet och säkerhet, så utbudet av snabblån utan BankID kan vara begränsat. Om du inte har tillgång till BankID kan det vara värt att överväga att skaffa det för att underlätta framtida låneansökningar och andra digitala tjänster.

Snabblån utan fast inkomst

Att ansöka om snabblån utan inkomst kan vara svårare, men det finns långivare som erbjuder denna möjlighet. De kan beakta andra typer av inkomster, såsom bidrag, pension eller studiemedel. Låntagaren måste dock fortfarande kunna bevisa att de har en förmåga att återbetala lånet.

Högkostnadskrediter är lån med en hög effektiv ränta som överstiger ett visst tröskelvärde. I Sverige infördes regleringar för högkostnadskrediter i september 2018 för att skydda konsumenter mot oskäligt höga räntor och avgifter. Reglerna för högkostnadskrediter innebär följande:

 1. Räntetak: Den totala kostnaden för ett lån, inklusive räntor och avgifter, får inte överstiga den årliga referensräntan med mer än 40 procentenheter. Referensräntan är en ränta som fastställs av Riksbanken och justeras regelbundet.
 2. Kostnadstak: Kostnaden för ett högkostnadskreditlån får inte överstiga det ursprungliga lånebeloppet. Det innebär att om du lånar 10 000 kronor får de totala kostnaderna för lånet, inklusive räntor och avgifter, inte överstiga 20 000 kronor.
 3. Marknadsföringsregler: Långivare får inte marknadsföra högkostnadskrediter på ett vilseledande eller aggressivt sätt och måste tydligt informera låntagare om de totala kostnaderna för lånet.
 4. Kreditprövning: Långivare måste genomföra en noggrann kreditprövning för att säkerställa att låntagaren har tillräcklig betalningsförmåga för att kunna betala tillbaka lånet, inklusive räntor och avgifter. Långivaren får inte bevilja ett lån om det bedöms att låntagaren inte kan betala tillbaka det.

Reglerna för högkostnadskrediter syftar till att skydda konsumenterna från att hamna i skuldfällor och bidrar till en mer ansvarsfull kreditmarknad.

FAQ med vanliga frågor och svar om snabblån

Jag har svårt att betala tillbaka mitt snabblån, vad ska jag göra?

Om du har problem med att betala tillbaka ditt snabblån, kontakta din långivare så snart som möjligt och förklara din situation. De kan erbjuda en förlängd återbetalningsplan, omstrukturera lånet eller ge dig råd om hur du bäst hanterar situationen. Det är viktigt att inte ignorera problemet, då det kan leda till högre kostnader och ytterligare ekonomiska svårigheter.

Kostar det att ansöka om ett snabblån?

Ansökningsprocessen för ett snabblån är alltid kostnadsfri. Däremot kan det finnas avgifter och räntor kopplade till själva lånet. Läs igenom lånevillkoren noggrant och jämför långivare för att hitta det mest fördelaktiga lånet för din situation.

Kan jag göra ränteavdrag på mina snabblån?

Ja, du kan göra ränteavdrag på dina snabblån precis som på andra lån. Ränteavdraget på 30% gäller för räntekostnader och vissa andra avgifter upp till 100 000 kr per år. Kom ihåg att samla alla uppgifter om dina lån och ränteutgifter inför deklarationen.

Vad är skillnaden mellan snabblån och smslån?

Snabblån och smslån är i princip samma sak. Båda termerna används för att beskriva små, kortfristiga lån som snabbt beviljas och betalas ut, oftast utan säkerhet. Skillnaden i namn beror på att smslån ursprungligen ansöktes via SMS, medan snabblån ansöks via andra kanaler som webben eller telefon. Numera används termerna omväxlande.

Vad är skillnaden mellan snabblån och privatlån?

Snabblån är små, kortfristiga lån utan säkerhet som snabbt betalas ut. De har oftast högre räntor och korta återbetalningstider. Privatlån, å andra sidan, är större lån som kan användas för en mängd olika ändamål, såsom bilköp, renoveringar eller konsolidering av skulder. Privatlån har oftast lägre räntor och längre återbetalningstider, och kan kräva en säkerhet beroende på långivare och lånebelopp.

Viktigt att tänka på för alla former av snabba lån

Det är viktigt att notera att snabblån och mikrolån bör användas med försiktighet och endast som en sista utväg för att täcka nödvändiga utgifter. Dessa lån kan ha höga räntor och avgifter, och om de inte betalas tillbaka i tid kan det leda till skulder och negativa konsekvenser för din kreditvärdighet. Om möjligt, överväg att undersöka andra finansiella alternativ eller att spara för att undvika att behöva ta snabblån i framtiden.

Du har alltid ångerrätt på snabblån

I Sverige har du som konsument en ångerrätt enligt Distansavtalslagen när det gäller snabblån och andra krediter som tecknas på distans, till exempel via internet, telefon eller e-post. Ångerrätten innebär att du har rätt att ångra lånet inom 14 dagar från det att avtalet ingåtts eller från den dag du mottagit avtalsvillkoren och information om ångerrätten, beroende på vilket som inträffar sist.

För att utnyttja ångerrätten måste du meddela långivaren skriftligen, till exempel genom e-post eller brev. Du behöver inte ange någon anledning till varför du vill ångra lånet.

När du utnyttjar ångerrätten måste du återbetala lånebeloppet och eventuella räntor som har uppkommit under den tid du haft lånet. Du ska återbetala lånebeloppet och räntorna inom 30 dagar från det att du meddelat långivaren om att du utnyttjar ångerrätten.

Observera att ångerrätten endast gäller för privatpersoner som tecknar krediter och inte för företag eller organisationer.

Källor och källhänvisningar:

 • https://www.konsumenternas.se/lan–betalningar/lan/konsumtionslan/snabblan/
 • https://www.fi.se/contentassets/c1d0b739b32f4c0da29a18b6d1a6a9ee/svenska-konsumtionslan-2021-ny.pdf
 • https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/lagradsremiss/2017/11/rantetak-och-andra-atgarder-pa-marknaden-forsnabblan-och-andra-hogkostnadskrediter/