Nu börjar det röva slut på pengar för många av oss, finanskrisen gör icke saken bättre heller. Detta kan du läsa om kan du läsa om hos E24 som beskriver Finanskrisens samt dess effekt på individen, samt ger dig tips om vad du bör göra för att behärska vintern. Smslån är lågt rekommenderat i finanskrisens tider.

smslån

Det är som många andra skeptiska till smslån. (Förklaring om begreppet smslån) Om det icke vore för all hysteri om smslån hade nog dock bankerna mer än gärna sysslat med dessa smslån. Nu ställer de sig istället emot lånet samt gör allt för att stoppa dess framfart. Själva reklamerar de dock små lån från 5000 kr utan säkerhet, men högre ränta än normallånet, men smslån kan man ju icke kalla det för man behöver ju ingen flyttbar för att låna. Smslån är icke att rekommendera i dessa tider, då räntorna stiger samt bolånen går till Kronofogden.

Smslåna snabbt

Behöver du 500kr snabbt så kan du få dina pengar inom 1 timma via så kallade smslån. Et sms lån är ett lån som du ansöker via webben samt mobilen samt du har pengarna på kontot inom en timme. Du kan låna 500 samt upp till 3000 kr via sms lån.

Ett mobillån kostar mer än vanliga lån på grund av att utlåningskraven är mindre är andra lån. Nackdelen är såklart priset samt att du måste betala tillbaka pengarna inom 30 dagar.

Det finns idag många företag eller kreditgivare som erbjuder dessa lån samt att det jämt tillkommer nya. Det du som kund kan göra är att leta fram den långivare som erbjuder det billigaste lånet.

Ordet ränta har egentligen två olika betydelser. För det första betyder det avkastning på kapital och i andra sammanhang betyder det priset på kredit. Det är inte helt ovanligt att en del frågetecken uppstår ungefär här eftersom det är två helt skilda förklaringar. Hur går det ihop?

Ordet ränta får olika betydelser beroende på vem som använder sig av det. I det första fallet innebär det att en sparare valt att lägga in sina pengar på ett konto hos en bank. För det betalar banken ersättning som tack för att pengarna sparas hos dem. Det här är avkastning på kapital. Just nu är Akelius Spar ett av de bolag som erbjuder Sveriges bästa sparränta. I det andra fallet är det en person som istället har lånat pengar från en bank och betalar en avgift för att få ha kapitalet. Det är då räntan illustrerar priset på kapital.

Räntefria lån

Ett räntefritt lån är faktiskt ett gratis lån och billigare kan det inte riktigt bli. Varför erbjuder några långivare billig räntefritt lån? De gör det därför att de hoppas att du kommer tillbaka när du har behov av lån igen.

Låna pengar klokt

Du kan enkelt låna pengar genom vår lånetabell men kom alltid ihåg att göra det förnuftigt. Som ni kanske vet är kostnaden vanligtvis högre hos ovanstående långivare än om du väljer ett traditionellt lån genom en bank.

Lån med betalningsanmärkningar

Om du är registrerad hos Kronofogden kan det vara svårt att låna pengar på nätet, men inte omöjligt. Det kräver dock en lite större insats än att bara fylla i en låneansökan.